Ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία - Travelling in the United Kingdom & Ireland

 0    15 speciālā zīme    VocApp
lejupielādēt mp3 Drukāt spēlēt pārbaudiet sevi
 
jautājums ελληνικά atbilde ελληνικά
η ευγενικότητα
sākt mācīties
Οι Βρετανοί έχουν στη φύση να προσφέρουν τη βοήθειά τους ευγενικά, ακόμα και στους ξένους. Είναι συνεπώς συνηθές για έναν Άγγλο να προσφέρει τη βοήθειά του αν βλέπει ότι έχετε πρόβλημα και ποτέ δεν θα αρνηθεί να σας απαντήσει εάν ζητήσετε πληροφορίες.
η αστυνομία
sākt mācīties
Αν και η βρετανική αστυνομία δεν έχει όπλα πάνω της, θεωρείται αξιόπιστη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.
η πολιτική
sākt mācīties
Το πολιτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας είναι η συνταγματική μοναρχία. Η βασίλισσα έχει κυρίως αντιπροσωπευτικές λειτουργίες και είναι επικεφαλής 53 χωρών, πρώην βασιλικών αποικιών που αποτελούν την Κοινοπολιτεία.
η ουρά αναμονής
sākt mācīties
Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένας νόμος που λέει πως πρέπει να στέκεστε στην ουρά πριν ανεβείτε στο λεωφορείο ή το μετρό. ΑΝ προσπαθείσετε να προσπεράσετε, κινδυνεύετε να έχετε ταλαιπωρίες με τον νόμο.
οι ηλεκτρικές πρίζες
sākt mācīties
Οι ηλεκτρικές πρίζες διαφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σας προτείνουμε λοιπόν να αγοράσετε ένα μετασχηματιστή πριν το ταξίδι σας.
η οδική κυκλοφορία
sākt mācīties
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οδηγάνε στην αριστερή πλευρά. Πολλοί τουρίστες δυσκολεύονται να το συνηθίσουν. Στο Λονδίνο ωστόσο, υπενθυμίζεται συχνά να ελέγχετε τον δρόμο πριν διασταυρώσετε.
οι μάταιες συνομιλίες
sākt mācīties
Οι άγγλοι λατρεύουν αν συζητούν για τον καιρό. Χρησιμοποιούν αυτό το θέμα σε όλες τις συζητήσεις για να αποφύγετε τυχόν άβολες διακοπές.
+8 speciālā zīme
Nodarbība ir daļa no kursa
"Αγγλικά για τα ταξίδια"
(kopā 528 speciālā zīme)

Izmēģiniet kursu bez maksas

Lai ievietotu komentāru, jums jāpiesakās.